miercuri, 8 mai 2013

Crema de mazare



Pentru supele crema poti folosi mereu o baza de radacinoase si o lingura sanatoasa de Verde Aromat, modificand “tematica” la final, asta daca nu ai chef sa folosesti retete diferite pentru fiercare leguma in parte.  Dupa ce ti-ai insusit baza va fi destul de greu sa incerci alte retete, cel putin nu cand esti pe modului “cina in 20 de minute”. 
Baza de supa crema: cateva radacinoase si o lingura sanatoasa de Verde Aromat, pe care le lasi la foc mic 20-30 de minute (cu capac). Cantitatea variaza in functie de numaul de portii si textura dorita.  Ingrediente de baza: morcov, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa (inteaga, se arunca inainte de a pasa supa) si un cartof mic. Pentru a imbogati nutritiv supa poti adauga o lingura de orez sau mei.
Combinatii si arome:
Baza + praz – se foloseste praz in loc de ceapa, se fierb impreuna. In loc de smantana adauga o lingura de pasta de susan (tahini).
Baza + brocoli/conopida/mazare – se adauga brocoli/conopida/mazare in ultimele 5 minute. In loc de smantana adauga o lingura de pasta de susan (tahini).
O crema simpla de mazare poti face astfel:
Se pun la fiert o cana de boabe de mazae (proaspata sau congelata), o cana de fulgi de mazare, o tija de telina (sau o ceapa inteaga ce va fi scoasa la final) si o frunza de dafin. Dupa ce au fiert se adauga o lingura de Verde Aromat, ulei de masline, o lingura de pasta de susan si se paseaza fin la blender.
Serveste cu crutoane, seminte de canepa decorticate si un strop de Ulei Verde Aromat si Picant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu