marți, 14 mai 2013

Focaccia din malai cu Ulei Verde Aromat

E pacat ca bucataria romaneasca are atat de putina creativitate in ce priveste mamaliga. Malaiul este un ingredient foate sanatos si extrem de ofertant in ce priveste retetele. Malaiul fin (faina de malai) poate fi adaugat in orice reteta care foloseste faina, iar in loc de banala mamaliga malaiul grisat poate lua, cu putina inventivitate, cele mai nastrusnice forme. Iata cate rezultate apar pe celebrul site Tastespotting.com la un serch dupa "polenta": tastespotting.com/polenta                                              




Focaccia este o reteta care poate da multora batai de cap pentru simplu fapt ca nu oricui ii iese un aluat pufos, dar mai ales pentru ca nu toti au chef sau timp pentru a framanta si a astepta sa creasca. Iata o sugestie mai rapida, dar la fel de gustoasa!

Focaccia din malai cu Ulei Verde Aromat
Din apa sau lapte (de soia, de orez) si malai se face o mamaliga moale care se rastoarna intr-o tava in strat de 1-2cm grosime. Dupa ce s-a racorit putin se asezoneaza precum o pizza sau focaccia. Aici am adaugat cuburi de branza, masline uscate, ulei de masline Verde Aromat si busuioc grecesc. Dupa ce s-a racit se taie cuburi si se serveste ca aperitiv alaturi de o salata. 

Pentru aceasta reteta recomand:
- malai bio Alnatura de la magazinele DM
- malai fin de la Petras Bio
- masline uscate Gemlik de la Hala Obor et.1
- cas de capra 
- busuioc de la Obor (cortul cu rasaduri) - 0,20 bani rasadul sau 5 lei ghiveciul

si o reteta de biscuiti cu malai pentru cei cu intoleranta la gluten: Biscuiti cu malai si lamaie
                                                                                                                                                                             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu