miercuri, 4 septembrie 2013

Cuscus si conopida, sau pranzul de astazi la Thermomix!


Am inceput sa ma joc serios cu Thermomixul din dotare, mai ales ca s-a imprietenit excelent cu Verde Aromat :) Jocul preferat este sa "matrasesc" retetele din cartile de bucate, dupa cum plastic s-a exprimat o prietena, adica sa transform idei interesante in varianta lor vegana. Cu smantana si oua toata lumea stie sa gateasca, pui de toate si sigur iese ceva gustos. Dar ficatul? Ficatul ce zice? : )
Astazi am gatit atat pentru noi, cu arome ceva mai bogate, cat si pentru bebe. Mina a mancat conopida la abur si cuscus simplu, iar noi salata bogata de cuscus cu legume si conopida gratinata.

Pranz pentru bebe 1 an la Thermomix:
Conopida, ardei gras si morcov la abur (Varoma, 25 minute). In apa din vas am pus o jumatate de plic de Tomato Power din gama de supe instant raw de la Hrana Vie. Deocamdata le folosesc in loc de "vegeta" pentru a da savoare mancarurilor, insa cu prima excursie le vom avea la pachet cu siguranta. 
Dupa ce s-au facut legumele, supa rezultata in vas am turnat-o peste o cana de cuscus de porumb de la MyBio.
Asta a fost tot :) 

Salata bogata de cuscus cu legume:
Peste cuscus-ul hidtratat cu supa instant am adaugat ulei Verde Aromat, ulei de masline si suc de lamaie dupa care l-am vanturat usor cu o furculita. Apoi am completat cu: masline uscate, dovlecel cuburi, ardei gras cuburi, rosii cuburi, marar si patrunjel tocat, ceapa taiata fin, sare si fulgi de drojdie inactiva. 







Conopida gratinata (vegan):
Prepara un sos de orez din o cana de orez fiert (de preferat in supa instant raw, sau cuburi Rapunzel) pasat la blender cu 2 catei de usturoi, o lingura de pasta de tomate, o lingura de condimente Verde Aromat, un praf de sare, o lingura de fulgi de drojdie inactiva si putin ulei de masline. Se regleaza consistenta cu apa, trebuie sa fie ca o smantana groasa. 
Buchetele mici de conopida gatita la abur se amesteca cu acest sos si se completeaza cu nuci rasnite sau seminte. Eu am folosit semminte de dovleac si seminte de canepa. Compozitia se pune intr-un vas yena peste care se presara fulgi de drojdie inactiva si pesme si merge in cuptorul incins pentru 15-20min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu