joi, 26 septembrie 2013

Supa crema de dovleac

Pregatim un nou post cu multe retete inspirate de Maria Sa, dovleacul, pana atunci insa ne delectam cu o supa crema pe care o vom servi la targul V for Verde. O reteta pe cat de simpla, pe atat de savuroasa - aceasta supa este ideala pentru a te incalzi in serile reci de toamna cand nu ai chef decat sa lenevesti sub patura citind o carte buna! :)

Supa crema de dovleac cu usturoi copt
- 1kg dovleac placintar
- 2 capatani de usturoi
- un praf de sare
- amestec Verde Aromat sau piper si coriandru
- ulei Verde Aromat
- suc de lamaie (optional)
- supa de legume sau radacinoase fierte si apa

Dovleacul (felii sau cuburi mari) si usturoiul se coc in cuptorul incins pana se inmoaie dupa care se paseaza la blender cu restul ingredientelor. Se serveste cu seminte, uleiuri aromate la alegere si crutoane.
Personal mi-a placut dulce asa ca nu am adaugat zeama de lamaie, am servit in schimb cu ulei picant Verde Aromat.
E o reteta pe care o poti pregati in avans, in sensul ca poti coace mai mult dovleac pe care il pastrezi in caserole inchise ermetic la frigider, iar la ora cinei pur si simplu il pasezi cu apa fierbinte si condimentele preferate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu