sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Mic dejunul campionilor


Azi dimineata am pregatit pachet cu sandwich-uri pentru doi prieteni care au plecat la aeroport - chiar cei care ne vor trimite urmatoarea transa de ulei de masline din Sicilia! Ei, cum sa nu le fac bunatati pentru drum si sa ii las prada snack atacurilor de pe Otopeni! :) Asa ca aveam pregatite in casa paine buna de la Rue du Pain, lipii, branza de capra, oua ecologice, avocado, spanac si ardei gras. Pentru Octav am pregatit un mare sandwich iar pentru Mina, copilul nostru autodiversificat de 1 an si 3 luni am pregatit clatite pufoase si salata. 

 
Lipie cu de toate "pentru tatici care pleaca la tara sa munceasca la casa" :)
- lipie taiata in doua
- avocado moale uns pe una din laturi
- spanac proaspat
- omleta din doua oua ecologice cu praz si oregano (pe foc mic si tigaie cu capac)
- ardei gras feliat subtire
- ardei copti Verde Aromat
- putin ulei de masline aromat pe cea de-a doua latura

Clatite pufoase
- doua ecologice batute cu apa minerala
- faina din 2 linguri seminte de hrisca germinate si uscate (imi fac periodic cate un borcan de seminte de floarea soarelui si hrisca pe care le hidratez, incoltesc si usuc din nou la deshidrator - sunt perfecte pentru salata, intr-o forma usor digerabila)
- faina din 2 linguri de seminte de dovleac
- faina din 2 linguri de seminte de in
- o lingura de ulei de masline

Se coc clatite mici doar cat sa se inchege, fara sa prinda culoare. In plus e de preferat sa folositi tigaie de ceramica. Se servesc cu dulce sau sarat, la alegere. Mina a avut un praf de oregano pe ele si salata (ardei gras, conopida, praz, ulei de masline, branza framantata de capra).




2 comentarii:

  1. Nu m-am gandit sa pun la hidratat si incoltit hrisca si floarea soarelui, foarte buna idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ana-Maria, dupa ce incolteste o poti usca la loc si este un adaos excelent in musli sau salate. Crocanta si satioasa, cu un gust relativ neutru este ideala ca adaos in mancarurile raw!

    RăspundețiȘtergere