miercuri, 4 decembrie 2013

Clatite vegane din amestec de cereale

de ceva vreme avem in casa tigaie speciala de clatite. am imprumutat-o pentru targul V for Vintage unde am participat cu VitaMina Bar si Verde Aromat dar si gemurile Poma, pe care le-am oferit spre degustare alaturi de clatite vegane din faina integrala. si daca tot o aveam, in lipsa de ala gustare in seara asta mi-am zis sa experimentez un amestec din diverse fainuri, poate or iesi mai sanatoase si mai hranitoare. au iesit o minunatie de clatite, cu o culoare ciudatica ce-i drept (de la un rest de orez negru) si un gust relativ neutru, numai bune de combinat cu orice gust, fie dulce sau sarat.

Clatite vegane din amestec de cereale
- 100g orez integral rasnit (sau faina de orez)
- 50g amaranth rasnit (sau faina)
- 50g mei
- 150g fulgi de ovaz
- 2-3 linguri de faina alba
- 2 linguri ulei
- apa minerala cat cuprinde
- un praf de sare

Le-am mancat cu dulceata de caise si piper rosu de la Poma. Asa ca in loc de o simpla gustare m-am bucurat de un adevarat deliciu! Sunt o varianta foarte potrivita pentru mic dejun, mai ales la copii, care pot beneficia astfel nu doar de un rasfat ci si de un plus de nutrienti din surse variate.

O alta varianta ar fi sa adaugati in compozitie o lingura de condiment Verde Aromat si sa le serviti cu pasta de branza tofu si rosii uscate.

Despre amarath cititi aici, despre mei aici si orez integral aici.
Orezul il iau in general de la magazinele DM, iar meiul sau alte cereale si pseudocereale (cum a fi hrisca) le cumpar marca Petras Bio de la magazinele naturiste.

Gateste simplu, mananca sanatos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu